Merdiven Filesi, ilk olarak okullarımızda kullanılan merdiven filesi günümüzde devlet hastaneleri, iş yerleri, konutlar ve tehlike arz eden tüm merdivenlerde kullanımı zorunlu hale gelmiştir. Merdivenlerimizde kullandığımız merdiven filesi ve ağlarının kullanılan alana göre göz aralıkları değişkenlik gösterirken ip kalınlığı en az 3,5 mm kalınlıkta olması gerekmektedir.

İp kalınlıklarından bahsederken mm yanlış bir ölçü birimidir. İp kalınlıkları milimetre ile değil elyaf kat sayısı ile belirlenir. Bu durumda merdiven filesi en az 144 kat olmalıdır.

TSE EN 1263-1 güvenlik ağları ile ilgili bir standart getirip ürünün hammaddesi için yüzde yüz POLYAMID 6.6 veya 6.0 kullanılmasını mecbur kılmıştır.

Piyasada polyesterin daha ucuz bir ürün olmasından merdiven altı diye tabir ettiğimiz firmalar maliyetleri aşağıya çekebilmek için daha çok polyester ürüne ya yönlendiriyorlar yada ürünü polyamid diye satışını yaparak tüketicileri kandırmaktadırlar.

Polyester ürün esneme yapmamasından ömrü kısa ve iklim şartlarına dayanıklı olmamasından mukavemet gücünü kaybeder ve iç elyaflarda kısa zaman içerisinde kopmalar oluşur. Bu düzlemde ürün ilk olarak salma yapar daha sonrasında çürümeye başlar.

Bu tarz durumlardan tüketicilerin bilinçlendirmek için ürün TSE belgesi istenilebilir.

Unutulmaması gereken, dünyada hiç kimse hiçbir ürünü daha kötü yapmadan daha ucuza satamaz. Bir ürünün sadece fiyatına bakmak bazı hileleri kabul etmek demektir.

Merdiven Filesi üreticisi olarak Alfa File ve Güvenlik Ağ Üretim Sanayi, ülkemizin en önemli kurumlarından Darüşşafaka‘nın 

Merdiven Güvenlik Filesi satışı ve montajı tamamlamanın gururunu yaşamaktayız.

 

Darüşşafaka, İstanbul’da kuruluşu 1863 yılına dayanan parasız, yatılı, karma öğretim kurumudur.

Türkiye’nin eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşu olarak 1863 yılında faaliyete geçen Darüşşafaka Cemiyeti tarafından kurulmuştur. Kelime anlamı “Şefkat yuvası” olan kurumda, babası veya annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, sınavla seçilmiş öğrencilere dokuz yıllık, tam burslu, yatılı öğrenim verilmektedir..

Okulun temeli, 30 Mart 1863 tarihli Padişah fermanı ile kurulan ve Osmanlı Devleti’nde eğitim alanındaki ilk sivil toplum hareketi sayılan “Cemiyet-i Tedrisiye-i İslamiye“nin (İslam Okutma Kurumu) Kapalıçarşı’daki çırakları eğitmek için yürüttükleri çalışmalara dayanır. Bu çalışmaların başarılı olması üzerine eğitimin kapsamı değiştirilmiş ve okul, Fatih’te inşa edilen binasında 1873 yılında faaliyete geçmiştir.

Eğitim içeriği kuruluşundan beri çağın gereklerine göre değişen ve kimi zaman telgraf mühendisi, kimi zaman öğretmen yetiştiren bir okul işlevi gören bu kurumdan 1873-1884 yılları arasında mezun olanlar yüksekokul mezunu sayılmıştır. Günümüzde okul, eğitimi Maslak’taki binasında sürdürür; lise bölümü “Özel Darüşşafaka Lisesi” adını taşır ve kolej statüsündedir. Öğrencilere sunduğu eğitim ve sosyal imkanlar açısından ülkenin en iyi eğitim kurumlarından birisi kabul edilir

TSE EN 1263-1